ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Αναλυτικός Προγραμματισμός και διασφάλιση ποιότητας στη χημική ανάλυση.
Βασικά βήματα στην χημική ανάλυση.
Βασική στατιστική επεξεργασία αναλυτικών δεδομένων.
Μετρήσεις και Σφάλματα στην αναλυτική διαδικασία, αξιολόγηση επαναληψιμότητας και ακρίβειας.
Βαθμονόμηση. Χαρακτηριστικά ποιότητας αναλυτικών μεθόδων (αξιοπιστία, ευαισθησία, ανιχνευσιμότητα, εκλεκτικότητα, διαχωριστότητα).
Διασφάλιση ποιότητας – Έλεγχος αξιοπιστίας (validation) αναλυτικών μεθόδων.
Βελτιστοποίηση αναλυτικών μεθόδων. Πολυπαραμετρική προσέγγιση. Ανάλυση κατά συστάδες (clusteranalysis).
Αναγνώριση μοντέλων (patternrecognition). Διαγράμματα ελέγχου (Levey-Jennings). Κανόνες Westgard.
Φασματοσκοπικές τεχνικές αναλύσεως Βασικές αρχές φασματοσκοπικών τεχνικών (UV-Vis, IR, MS, NMR). Συνδυαστική εφαρμογή πληροφοριών από φασματοσκοπικές μεθόδους (UV-Vis, IR, MS, NMR) για τον έλεγχο της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων.
Χρωματογραφικές τεχνικές.
Βασικές αρχές και τεχνικές χρωματογραφίας. Εφαρμο γές της χρωματογραφίας σε αναλύσεις τροφίμων.
Βιοαναλυτικές και Διάφορες Τεχνικές Βασικές αρχές βιοαναλυτικών τεχνικών (Elisa, PCR, κ.λπ.). Εφαρμογές των βιοαναλυτικών τεχνικών σε αναλύσεις τροφίμων.