ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

qode interactive strata

Αφυπηρετήσαντες Καθηγητές ΠΑΔΑ

Καθηγητής

Έχει πτυχίο Φυσικής από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1979), Master of Science στην Φυσική και Χημεία των Υλικών από το Πανεπιστήμιο του Nancy (1980) και διδακτορικό δίπλωμα στην Φυσική Στερεάς Κατάστασης (Ακαδημία Επιστημών Metz-Strasbourg 1984) με θέμα την μελέτη των ατομικών ταλαντώσεων σε κρυστάλλους με σκέδαση νετρονίων ενώ ασχολήθηκε με σκέδαση Raman στην μεταδιδακτορική του έρευνα.

Εργάστηκε στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών SACLAY στο Παρίσι σε πειράματα σκέδασης νετρονίων ενώ συνεργάστηκε με το Α.Π.Θ. επί 3 έτη με θέμα την δημιουργία θεωρητικού μοντέλου για τις ατομικές ταλαντώσεις σε στερεά κατάσταση. Υπήρξε υπότροφος του Πανεπιστημίου Αθηνών για τα Ακαδημαϊκά έτη 1981-83 και υπότροφος Γαλλικής Κυβέρνησης για το διάστημα 1981-84 για την διδακτορική και για την μεταδιδακτορική του έρευνα.

Ήταν βοηθός στα εργαστήρια Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Μetz και δίδαξε “Άλγεβρα και Μαθηματική Ανάλυση στο I.U.T. του Πανεπιστημίου Metz (1° και 2° έτος Μηχανολόγων) για 3 χρόνια. Εργάστηκε σαν επιστημονικός σύμβουλος, για 3 χρόνια, στην εταιρεία ΒΙΟΘΕΡΜ σε θέματα ηλιακής ενέργειας και περιβάλλοντος και ήταν καθηγητής με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου στη Σχολή Ικάρων για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Από το 1987 είναι Καθηγητής Εφαρμογών στο ΤΕΙ-Α αρχικά στο Γενικό Τμήμα Φυσικής και από το Σεπτέμβριο του 2013 είναι Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Ενεργειακής Τεχνολογίας.

Ανέλαβε την Διεύθυνση Προγραμμάτων “Έρευνας των ΤΕΙ” με απόσπαση στο ΥΠΕΠΘ για 1 χρόνο. Συμμετέχει και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα που αφορούν: τεχνικές RAMAN και LIDAR ενώ παράλληλα ασχολείται με την δημιουργία νέων εργαστηριακών ασκήσεων.

Έχει συγγράψει μεγάλο αριθμό σημειώσεων και βιβλίων, εργασίες του έχουν παρουσιαστεί σε Επιστημονικά Συνέδρια ενώ συμμετείχε και στην οργάνωσή τους.

Δίδαξε Φυσική σε Τμήματα όπως : Οπτικής και Οπτομετρίας, Τοπογραφίας, Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων, Συντήρηση Αρχαιοτήτων κα..