2ο Διεθνές Συνέδριο Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας

2ο Διεθνές Συνέδριο Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας

Οι καθηγητές του Τμήματος Επαμεινώνδας Ξανθάκης και Παναγιώτης Ζουμπουλάκης συμμετείχαν στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου 2024 και διοργανώθηκε από το Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και από την Ένωση Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος. Το συνέδριο κάλυψε επιτυχώς πολύπλευρα θέματα των Επιστημών Διατροφής, Διαιτολογίας αλλά και Τροφίμων, με έμφαση στις σύγχρονες τάσεις και  νέες προκλήσεις της επιστήμης.

Οι κ.κ. Τερζίδης, Ξανθάκης και Ζουμπουλάκης έλαβαν μέρος στη στρογγυλή τράπεζα με τίτλο «Τρέχουσες Τάσεις στην Επιστήμη Τροφίμων για Υγιεινά – Βιώσιμα – Υψηλής αξίας Προϊόντα» παρουσιάζοντας τρεις ενδιαφέρουσες θεματολογίες α) Βιομόρια από μικροάλγη υψηλού ενδιαφέροντος, β)  Νέες πηγές συστατικών τροφίμων – Τάσεις και εφαρμογές, και γ) από την ιδέα στην κλινική εφαρμογή: στοχεύοντας το ανθρώπινο εντερικό μικροβίωμα για καλύτερη υγεία.