ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – 1η Συνδιάσκεψη Νέων για τη Βιομηχανία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – 1η Συνδιάσκεψη Νέων για τη Βιομηχανία

Σας αποστέλλουμε πρόσκληση για τη 1η Συνδιάσκεψη Νέων για τη Βιομηχανία που διοργανώνουν το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, στις 17 Μαρτίου 2023, με θέμα την «Δίδυμη – ψηφιακή και πράσινη – μετάβαση της Ελληνικής Βιομηχανίας».

H συνδρομή σας στην προώθηση και επικοινωνία της δράσης θα είναι πολύτιμη, επομένως, παρακαλούμε πολύ για την προώθηση και κοινοποίησή της.

Παρακάτω θα βρείτε και ενδεικτικό κείμενο για την προώθηση της Δράσης, ενώ επισυνάπτονται η αφίσα και η επίσημη πρόσκληση.

Ενδεικτικό κείμενο

Σε εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης της Εθνικής Στρατηγικής για την Βιομηχανία, το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, διοργανώνουν την 1η Συνδιάσκεψη Νέων για τη Βιομηχανία, στις 17 Μαρτίου 2023, με θέμα την «Δίδυμη – ψηφιακή και πράσινη – μετάβαση της Ελληνικής Βιομηχανίας».  

Η πρόσκληση αφορά σε νέους και νέες από 18 έως 30 ετών. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Η 1η Συνδιάσκεψη Νέων για τη Βιομηχανία προσφέρει βήμα σε νέους φοιτητές και επαγγελματίες προς συζήτηση και ανάπτυξη απόψεων γύρω από την Ελληνική Βιομηχανία. Στόχος είναι η ενθάρρυνση της συμμετοχής και η εξοικείωση των νέων σε θέματα σχετικά με την βιομηχανία, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και την ανταπόκρισή της στις προοπτικές που αναδύονται, καθώς και η συμβολή της Συνδιάσκεψης με προτάσεις στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Βιομηχανία. 

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες: 

  • Μέσω σύντομων διαλέξεων από έμπειρα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων της χώρας θα έρθουν σε επαφή με τις δραστηριότητες, λειτουργίες και προκλήσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας (παραγωγή, προοπτικές, προβλήματα κα.)
  • Θα ενημερωθούν σχετικά με ευκαιρίες σταδιοδρομίας που υπάρχουν στην ελληνική βιομηχανία 
  • Θα διαπραγματευτούν και θα διαμορφώσουν από κοινού προτάσεις για την ελληνική βιομηχανία στη βάση ενός δομημένου διαλόγου βάσει προκαθορισμένων διαδικασιών

Η πρωτοβουλία θα λάβει χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων (πλατεία Κάνιγγος) και ώρες 10:00-18:00.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/kY33XGDLiPJzv3K17 

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Τετάρτη 8 Μαρτίου (23:59 ώρα Ελλάδος).

Οι αιτούντες/αιτούσες θα ειδοποιηθούν για την πορεία της αίτησής τους μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα έχουν καταχωρίσει, μέχρι την Παρασκευή 10 Μαρτίου.

Με εκτίμηση,

Γρ. Γενικής  Γραμματέως  Βιομηχανίας

Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων 

Πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα 10181

τηλ. 210-3825790

ggb1@mindev.gov.gr