Καθηγητές Μαθήματος
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος ο φοιτητής / τρια θα είναι σε θέση να:
- Κατανοεί το ρόλο των θρεπτικών συστατικών
- Υπολογίζει ενεργειακές ανάγκες και θέματα σωματικού βάρους
- Γνωρίζει τη σύσταση των τροφών ως προς τα θρεπτικά συστατικά
- Γνωρίζει τα διατροφικά πρότυπα και τις διατροφικές συστάσεις
Γενικές Ικανότητες
- Αναζήτηση, ανάλυση και σύνθεση δεδομένων και πληροφοριών, με τη χρήση και των απαραίτητων τεχνολογιών
- Προαγωγή της κριτικής, δημιουργικής και επαγωγικής σκέψης
- Προσαρμογή σε νέες καταστάσεις
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Περιγραφή: Θρεπτικά και μη θρεπτικά συστατικά τροφών, διατροφικά πρότυπα και διατροφικές συστάσεις, σωματικό βάρος, ενεργειακές ανάγκες.
Αναλυτικότερα το περιεχόμενο του μαθήματος περιλαμβάνει:
- Ο ρόλος της διατροφής
- Υδατάνθρακες
- Λιπίδια
- Πρωτεΐνες
- Βιταμίνες
- Μέταλλα –ιχνοστοιχεία
- Νερό
- Πέψη και μεταβολισμός
- Ενεργειακές ανάγκες και σωματικό βάρος
- Διατροφικές συστάσεις (σε επίπεδο θρεπτικών συστατικών)
- Διατροφικά Πρότυπα (Μεσογειακή Διατροφή)
- Πίνακες σύνθεσης τροφίμων (με ηλεκτρονικά εργαλεία)
- Ανάλυση και σύνταξη διαιτολογίων(με ηλεκτρονικά εργαλεία)
ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
- ΔΙΑΤΡΟΦΗ του ΑΝΘΡΩΠΟΥ Σφλώμος Κωνσταντίνος
ISBN: 978-618-83264-2-2 Έκδοση: 1/2017
Διαθέτης (Εκδότης): ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ
2.Η διατροφή στον κύκλο της ζωής Judith E. Brown
ISBN: 978-960-7875-89-1 Έκδοση: Πέμπτη/2015
Διαθέτης (Εκδότης): ΛΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
– Συναφή επιστημονικά περιοδικά:
- Journal of Nutrition,
- Public Health Nutrition,
- British Journal of Nutrition,