Καθηγητές Μαθήματος
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος ο φοιτητής / τρια θα είναι σε θέση να:
- Γνωρίζει τις διατροφικές ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής
- Αξιολογεί τις διαθέσιμες λύσεις στην αγορά των τροφίμων
- Γνωρίζει τους εναλλακτικούς τρόπους διατροφής
Γενικές Ικανότητες
- Αναζήτηση, ανάλυση και σύνθεση δεδομένων και πληροφοριών, με τη χρήση και των απαραίτητων τεχνολογιών
- Προαγωγή της κριτικής, δημιουργικής και επαγωγικής σκέψης
- Προσαρμογή σε νέες καταστάσεις
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
- Η διατροφή σήμερα
- Συμπληρώματα διατροφής
- Διαιτητικά Προϊόντα (Light)
- Λειτουργικά τρόφιμα
- Βιολογικά προϊόντα
- Εναλλακτικές δίαιτες, χορτοφαγία
- Διατροφικές αλλεργίες- δυσανεξίες
- Γενετικά τροποποιημένες τροφές
- Ειδικές πληθυσμιακές ομάδες και διατροφή (ηλικιακές ομάδες, άθληση)
- Κλινική διαιτολογία
- Παχυσαρκία- Έλεγχος βάρους
- Πρόσθετα τροφίμων, τεχν. γλυκαντικές ύλες
- Διατροφικά σκάνδαλα
- Αντιφλεγμονώδης τροφές
- Διατροφή και Διάθεση (Food and Mood)
ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
- Βιολειτουργικά συστατικά και Πρόσθετα τροφίμων
Σφλώμος Κωνσταντίνος ISBN: 978-618-83264-5-3,
Έκδοση: 1/2017, Διαθέτης (Εκδότης): ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ
Συναφή επιστημονικά περιοδικά:
- Food and Nutrition bulletin
- Food Public Health,
- Food and Nutrition Science