To Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (10-18 Σεπτεμβρίου)

To Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (10-18 Σεπτεμβρίου)

Σε συνέχεια της ιδιαίτερα επιτυχημένης περσινής συμμετοχής, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής συμμετέχει και φέτος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Αkademia» μαζί με άλλα 12 πανεπιστημιακά  Ιδρύματα.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ως Πράσινο Πανεπιστήμιο, έχοντας από την ίδρυσή του σταθερή δέσμευση και αφοσίωση στην αειφορία, ανταποκρίνεται πλήρως στο σύνθημα της φετινής ΔΕΘ «FORWARD FOR GREEN” και  παρουσιάζει με πολυμελή ομάδα ερευνητών και  φοιτητών του, ενδεικτικές δράσεις και έργα για την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, εστιάζοντας κυρίως στην λειτουργία Σταθμού Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού-Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης, στην  εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, στην χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, στην υποστήριξη της καινοτομίας σε ερευνητικά προγράμματα για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Η  καταρτισμένη ομάδα του Διοικητικού και Ακαδημαϊκού Προσωπικού, σας περιμένει στο περίπτερο 14 και θα ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, ερευνητικά έργα καθώς και δράσεις πολιτισμού, διεθνοποίησης και εξωστρέφειας του Ιδρύματος.

Παράλληλα, στην φετινή 86η ΔΕΘ, παρουσιάζεται από την ομάδα «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το υψηλής αισθητικής μονοθέσιο όχημα “Orca” των φοιτητών. Τα μονοθέσια σχεδιάζονται, κατασκευάζονται και βελτιστοποιούνται από τους φοιτητές μας στον χώρο του Ιδρύματος, με την χρήση του μοντέλου CAD από τις υπολογιστικές προσομοιώσεις σε πραγματικές σύνθετες τρισδιάστατες επιφάνειες, μέσω πολύπλοκης κατασκευαστικής διαδικασίας για τη δημιουργία σασί προηγμένης τεχνολογίας Carbon-Fiber Monocoque. Το υψηλής αισθητικής μονοθέσιο “Orca” των φοιτητών μας έχει λάβει πλήθος διακρίσεων και διεθνών βραβείων. Πρόσφατα, η Poseidon Team παραβρέθηκε στην πίστα αγώνων Paul Armagnac στο Nogaro της Γαλλίας όπου συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό οικονομίας Shell-Eco Marathon. Συμμετείχε στην κατηγορία Prototype Battery Electric και για 1η φορά στην κατάταξη οικονομίας κατανάλωσης μπήκε στην 1η δεκάδα, κατακτώντας την 8η  θέση σε Ευρώπη και Αφρική, με επίδοση 420km/kWh.

Επιπρόσθετα, στην έκθεση παρουσιάζονται μη επανδρωμένα Eναέρια Οχήματα (Unmanned Aerial Vehicles, UAVs) «Drones». Συγκεκριμένα,   αναλύεται η διαδικασία  σχεδίασης και κατασκευής  Drones των οποίων τα μη ηλεκτρονικά μέρη τυπώνονται εξ ’ολοκλήρου σε 3D εκτυπωτές, καθώς και η σχεδίαση και κατασκευή βάσεων φόρτισης για αυτοματοποιημένη επαναφόρτιση εναέριων οχημάτων.

Στη φετινή ΔΕΘ, στο περίπτερό του ΠΑΔΑ, πραγματοποιούνται προβολές  video με θεματικούς άξονες σχετικά με την αειφορία, την έρευνα και την καινοτομία :

Οικοσύστημα Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Aττικής

-Ανάπτυξη Υποδομών του ΠΑΔΑ για την Έρευνα και την Καινοτομία στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τις εφαρμογές της (UNIWA AI Innovation Hub)

– Το ΠΑΔΑ στη Βραδιά του Ερευνητή

-Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Το πρώτο Πράσινο Πανεπιστήμιο- Έργα και Δράσεις για την Αειφορία    

-Ομάδα ΠΟΣΕΙΔΏΝ του Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με το υψηλής αισθητικής μονοθέσιο ‘Οrca” των φοιτητών

-Σχεδίαση και κατασκευή Μη-Επανδρωμένων Εναέριων οχημάτων “DRONES” από την ερευνητική ομάδα TALOS του Πανεπιστημίου  Δυτικής Αττικής

-Χρήση του ανθρωποειδούς ρομπότ ΝΑΟ στη γενική παιδεία και την ειδική αγωγή, με παραδείγματα διαδραστικών εφαρμογών

-Χρήση αλγορίθμων μηχανικής μάθησης για αναγνώριση της ανθρώπινης παρουσίας και δραστηριότητας μέσω μικροκυματικού ραντάρ.

–TILOS – Ένα νέο Ενεργειακό Μοντέλο για τα Νησιά της  Ευρώπης

Το υλικό όλων των δράσεων που προβάλλονται στην 86η ΔΕΘ καθώς και οι σύνδεσμοι παρακολούθησης (μέσω live streaming) των δραστηριοτήτων που διεξάγονται ζωντανά καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης στο περίπτερο του Πανεπιστημίου διατίθενται στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα μέσω του Ψηφιακού Διαδικτυακού Πίνακα του ΠΑΔΑ (https://padlet.com/uniwahelexpo/5polxov0d9zlrrap) που έχει δημιουργηθεί ειδικά για τους σκοπούς της έκθεσης.

Παρουσίαση με τη συμμετοχή του Προέδρου του Τμήματος μας  Αναπλ. Καθηγητή Παναγιώτη Ζουμπουλάκη μπορείτε να δείτε στην ενότητα Καινοτομία / Ανάπτυξη Υποδομών του ΠΑ.Δ.Α. για την Έρευνα και την Καινοτομία στη Τεχνιτή Νοημοσύνη και τις εφαρμογές της (https://padlet.com/uniwahelexpo/5polxov0d9zlrrap/wish/2290482455)

Παρουσίαση της Αναπλ. Καθηγήτριας Δήμητρας Χούχουλα για το έργο του Ερευνητικού Εργαστηρίου Ελέγχου Ποιότητας & Ασφάλειας Τροφίμων & Ποτών μπορείτε να δείτε στην ενότητα Έρευνα / Η Έρευνα στο ΠΑ.Δ.Α./Μοριακές Αναλύσεις στην Ποιότητα των Τροφίμων (https://padlet.com/uniwahelexpo/actp8pyud47lpnxo/wish/2288172150)