
Υποψήφια Διδάκτορας
H Στατίλκο Όλγα αποφοίτησε πρώτη από το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής το 2022. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών συμμετείχε με υποτροφία στο ερευνητικό έργο ‘Innovation Challenge – Sustainable Ice Cream’ της εταιρείας Unilever, στα πλαίσια του οποίου η ερευνητική της ομάδα διακρίθηκε λαμβάνοντας ένα από τα τρία βραβεία του προγράμματος ‘Proactive Co-Creation in Sustainable Ice Cream Challenge’. Στη συνέχεια, παρακολούθησε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ‘Καινοτομία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων’ κατά τα Ακαδημαϊκά έτη 2022-2024, από το οποίο έλαβε Βραβείο Αριστείας. Το θέμα του διπλώματος ειδίκευσης των μεταπτυχιακών σπουδών φέρει τον τίτλο ‘Συγκριτική μελέτη φυτών της οικογένειας Brassicaceae (Cruciferae) ως προς τη φυτοχημική σύσταση και την αντιοξειδωτική τους δράση’. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην προσδιορισμό και την ανάλυση φυτοχημικών ενώσεων, την ανάπτυξη και επικύρωση μεθοδολογιών ενόργανης χημικής ανάλυσης και τη βελτιστοποίηση τεχνικών εκχύλισης με χρήση μοντέλων πειραματικού σχεδιασμού. Είναι υποψήφια διδάκτορας του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής υπό την επίβλεψη της Δρ. Στρατή Ειρήνης, με θέμα διατριβής ‘Μελέτη της χημικής σύστασης και της παραλαβής φυτοχημικών συστατικών από λαχανικά της οικογένειας Brassicaceae με στόχο την αξιοποίηση τους για την παραγωγή λειτουργικών τροφίμων’
Δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά: ‘Overview of Phytochemical Composition of Brassica oleraceae var. capitata Cultivars’, Foods, Olga Statilko, Thalia Tsiaka, Vassilia J. Sinanoglou and Irini F. Strati, October 2024