Επίκουρη Καθηγήτρια
ekritsi@uniwa.gr
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα
Ηλεκτρονική αλληλογραφία: ekritsi@uniwa.gr
Διεύθυνση Γραφείου: Κ11-007
Ώρες Γραφείου: Καθημερινή παρουσία εκτός των ωρών διδασκαλίας και διοικητικών υποχρεώσεων
Μαθήματα:
1031-1033 – Γενική Χημεία
3021-3023 – Βιοχημεία
2021-2023 – Οργανική Χημεία
7055 – Υπολογιστική Χημεία και Χημειοπληροφορική στην Επιστήμη Τροφίμων
Η Ευτυχία Κρίτση είναι απόφοιτη του Τμήματος Χημείας (2010) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (2012) από το διιδρυματικό πρόγραμμα σπουδών «Οργανική Σύνθεση και Εφαρμογές της στη Χημική Βιομηχανία» του τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ. Το 2017, ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή με τίτλο «Υπολογιστικά εργαλεία για την αναζήτηση νέων βιοδραστικών ενώσεων σε επιλεγμένους πρωτεϊνικούς στόχους» στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έχει λάβει τρείς υποτροφίες και έχει συμμετάσχει σε τέσσερα χρηματοδοτούμενα Ερευνητικά Προγράμματα. Από το 2017 έως το 2022 εργάστηκε στο Ινστιτούτο Χημικής Βιολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) ως μεταδιδακτορική συνεργάτιδα και από το 2020 έως το 2023 απασχολήθηκε ως ακαδημαϊκή υπότροφος καθώς και ως επιστημονικό προσωπικό του άρθρου 5 του π.δ. 407/1980 στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Επιστημών Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ). Επίσης, συμμετέχει ως διδάσκουσα στα Διιδρυματικά Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοεπιχειρείν», «Ογκολογία: Από την ογκογένεση έως τη θεραπεία» καθώς επίσης και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Καινοτομία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων – Food Innovation, Quality and Safety» του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΠΑΔΑ. Το 2023 διορίστηκε ως Επίκουρη Καθηγήτρια επί θητεία στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΠΑΔΑ, με γνωστικό αντικείμενο «Φασματοσκοπικές και Υπολογιστικές τεχνικές και εφαρμογές σε τρόφιμα και υγεία» του Τομέα Χημείας, Επεξεργασίας και Ασφάλειας Τροφίμων.
Το σύνολο του ερευνητικού της έργου επικεντρώνεται στην Υπολογιστική καθώς και στην Αναλυτική Χημεία, με έμφαση (α) στην εύρεση και μελέτη της χημικής δομής βιοδραστικών ενώσεων που απαντώνται σε τρόφιμα και φυσικά προϊόντα, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας, καθώς επίσης και (β) στην ανακάλυψη και σχεδιασμό νέων βιοδραστικών ενώσεων (φυσικών και συνθετικών) με εφαρμογές στην υγεία και στα τρόφιμα. Το συγγραφικό της έργο συνοψίζεται σε 35 πρωτότυπες δημοσιεύσεις και άρθρα ανασκόπησης σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά με κριτές, κεφάλαια σε βιβλία και εκπαιδευτικές σημειώσεις. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 20 Διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά συνέδρια με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις.
Links
ORCID: https://orcid.org/0000-0002-3975-0832
SCOPUS Author ID: 52163993900
Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?user=5hBJLGIAAAAJ&hl=el
Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Eftichia-Kritsi