ΧΗΜΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Διατροφικές κρίσεις, προβλήματα και τεχνολογικές δυνατότητες. Μικροβιολογική αλλοίωση των τροφίμων Ενδογενείς, εξωγενείς παράγοντες ανάπτυξης και επιβίωσης των μικροοργανισμών. Χημικοί Κίνδυνοι. Αναδυόμενοι κίνδυνοι για την ασφάλεια των τροφίμων. Προαπαιτούμενα
Προετοιμασία για την εισαγωγή του Συστήματος HACCP. Προαπαιτούμενα προγράμματα υγιεινής (GMP, GHP). Έλεγχος μιασμάτων και ατομική υγιεινή. Ορθή Εργαστηριακή Πρακτική. Σχεδιασμός και κατασκευή εγκαταστάσεων τροφίμων. Βασικές προδιαγραφές ενός συστήματος ιχνηλασιμότητας. Η σημαντικότητα της διεργασίας ανάλυσης κινδύνων. Food Fraud, Food Defense και Βιοτρομοκρατία.