ΤΣΑΚΑΛΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑ

qode interactive strata
Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)

Επίκουρη Καθηγήτρια

Η Δρ Ευσταθία Τσάκαλη αποφοίτησε από το Τμήμα Τεχνολογίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας το 2004 και απέκτησε το μεταπτυχιακό δίπλωμα “M.Sc. in Food Production Management” από το University of Nottingham (UK) το 2005. Το 2012 ολοκλήρωσε τις διδακτορικές της σπουδές στο Universita deli studi di Bari (Ιταλία) στον τομέα της ανάπτυξης βιολειτουργικών τροφίμων ζωικής προέλευσης. Έχει 18ετή εργασιακή εμπειρία στη βιομηχανία τροφίμων κυρίως ως Υπεύθυνη Ποιοτικού Ελέγχου αλλά και ως επιθεωρήτρια ΣΔΑΤ.
Από το 2012 έως το 2018 υπήρξε εργαστηριακή συνεργάτιδα στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και στη συνέχεια Ακαδημαϊκή υπότροφος του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΠΑ.Δ.Α έως το 2019 οπότε και εξελέγη Επίκουρη Καθηγήτρια «Τεχνολογίας Γάλακτος» στο ίδιο τμήμα. Έχει διδάξει σε 4 ΠMΣ, «Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων» του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, «Επιστήμης και Τεχνολογίας Οίνου και Ζύθου» (Τ.Ε.Ι. ΑΘΉΝΑΣ/ ΠΑ.Δ.Α.), «Καινοτομία, Ποιότητα και Ασφάλεια τροφίμων» του ΠΑ.Δ.Α. και στο Erasmus Mundus MSc on Food Science, Technology and Business στο KU Leuven. Είναι μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου Ελέγχου Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων και Ποτών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.) από την ίδρυση του (2015) και έχει συμμετάσχει σε σειρά Ευρωπαϊκών και εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων.
Παράλληλα, από το 2012 είναι φιλοξενούμενη μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο ερευνητικό εργαστήριο BioTeC+ (Chemical & Biochemical Process Technology & Control) του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του KU Leuven (Βέλγιο) και από το 2016 φιλοξενούμενη Επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Μηχανικής Τεχνολογίας του ίδιου πανεπιστημίου.
Στις δημοσιεύσεις της περιλαμβάνονται 17 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, 4 βιβλία, 3 κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους, 38 παρουσιάσεις και αναρτήσεις σε διεθνή συνέδρια και 1 δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.