
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
batrinou@uniwa.gr
210 538 5525
Εργαστήριο Μικροβιολογίας τροφίμων,Κ11.009
Τρίτη 10-12, Τετάρτη 13-15,
ΑΝΘΙΜΙΑ ΜΠΑΤΡΙΝΟΥ: Είναι Βιολόγος (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) με μεταπτυχιακά διπλώματα (Master of Science) στην Βιοτεχνολογία (Imperial College, Λονδίνο) και στο Management (Imperial College, Λονδίνο) και διδακτορικό από την Ιατρική Σχολή Αθηνών (ΕΚΠΑ). Αναπληρώτρια Καθηγήτρια (7/2025) στο γνωστικό αντικείμενο «Βιολογικές και Βιοτεχνολογικές Εφαρμογές στα τρόφιμα και στην υγεία». Από το 1997 ως το 2019 ήταν Επιστημονικός και Εργαστηριακός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (και του πρώην ΤΕΙ Αθήνας). Διαθέτει πολυετές διδακτικό έργο σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα που σχετίζονται με την Βιολογία, την Βιοτεχνολογία και την Μικροβιολογία τροφίμων. Είναι συγγραφέας 140 επιστημονικών δημοσιεύσεων (43 σε διεθνή περιοδικά με κριτές, 88 ανακοινώσεων σε συνέδρια (44 διεθνή και 44 εθνικά), 3 επιστημονικών μονογραφιών, 6 κεφαλαίων σε συλλογικούς τόμους και έχει συμμετάσχει σε 9 ερευνητικά προγράμματα. Έχει επιβλέψει 17 μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες και 98 προπτυχιακές διπλωματικές εργασίες και είναι επιβλέπουσα μίας διδακτορικής διατριβής. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι: βιοτεχνολογικές εφαρμογές σε τρόφιμα, ζυμώσεις τροφίμων, προβιοτικοί μικροοργανισμοί, μικροβιολογία τροφίμων, μελέτη αντιμικροβιακής δράσης, ασφάλεια και ποιότητα τροφίμων. Είναι μέλος του ερευνητικού εργαστηρίου «Ασφάλεια και Ποιότητα Τροφίμων και Ποτών» του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Μέλος της Ελληνικής εταιρίας Βιοτεχνολογίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων.
Google Scholar:
https://scholar.google.gr/citations?hl=el&user=tEuWqcIAAAAJ&view_op=list_works&sortby=pubdate
ResearchGate